Menu

El Col·lectiu Wilson

Què passaria si un extraterrestre interessat en portar la democràcia al seu planeta se’ns presentés a casa i ens preguntés com prenem decisions col·lectives els terrícoles? Segurament li explicaríem que, per determinar els nostres governants, votem; que per aprovar les nostres lleis, votem; que per decidir com es gasten els diners públics, votem i que per fixar els impostos, votem.

Si, de sobte, el cavaller galàctic es parés davant d’un mapa del món i ens digués: "Suposo que per canviar les fronteres que apareixen en aquest mapa, també voteu, no?". Nosaltres hauríem de respondre: "No!, les fronteres només es poden canviar a bufetades!". Davant aquesta esperpèntica revelació, el pobre senyor es quedaria de color verd (si és que aquest no era el seu color original) i sortiria corrents, exclamant que som uns bàrbars [...]

Descarrega el PDF de l'article publicat a La Vanguardia (CAT)

Xavier Sala i Martín

Xavier Sala i Martín és el Catedràtic J and M Grossman de Desenvolupament Econòmic de la Universitat de Columbia a Nova York. Va obtenir el seu doctorat (PhD) a la Universitat de Harvard a Massachusetts el 1990. També ha donat classes a les universitats de Yale, Harvard i la UPF de Barcelona. És investigador associat del National Bureau of Economic Research als Estats Units i és l'assessor principal del Centre de Competitivitat Global del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, Suïssa. La seva recerca es centra en el creixement i desenvolupament econòmic i la macroeconomia.
Lloc Web: www.salaimartin.com
Tornar al principi
FaLang translation system by Faboba

LECTURES RECOMANADES