Menu

La economía ante la independencia

ARTÍCULO DEL COL·LECTIU WILSON, publicado en LA VANGUARDIA En el debate actual sobre los efectos económicos de una posible independencia de Catalunya, se acostumbra a hacer una distinción, que creemos útil, entre las consecuencias a medio y largo plazo y los llamados costes de transición a corto plazo.

Comunicat de sis macroeconomistes sobre Luis María Linde

"Com a economistes especialitzats en temes d'estabilitat macroeconòmica/financera, i preocupats per l'economia espanyola, volem demanar la dimissió immediata de Luis María Linde com a governador del Banc d'Espanya. Els seus comentaris sobre la possibilitat d'un "corralito" són extremadament imprudents, tenen òbviament una motivació política, entren en conflicte amb la seva missió i poden desestabilitzar tot el sistema bancari espanyol. Els…

Comunicat del Col·lectiu Wilson davant de les Eleccions del 27-S

Setembre 2015

1Els membres del Col·lectiu Wilson vàrem decidir ara fa gairebé tres anys “unir esforços per contribuir que els ciutadans de Catalunya tinguin l’oportunitat de decidir el seu futur lliurement, sense por ni amenaces, i amb la millor informació possible”. Aquest comunicat ha estat pensat i escrit amb aquest mateix objectiu.


El dividend fiscal de la independència

L’any 1919 un jove i impetuós economista britànic assistia a la Conferència de Pau de París com a representant del Tresor britànic. Empipat pels termes pactats al Tractat de Versalles i en particular per les enormes compensacions econòmiques que els aliats exigien als vençuts, va dimitir i va tornar a Cambridge, on en tan sols dos mesos va escriure un…

"És L'Hora dels Adéus?", nou llibre de Xavier Sala i Martín

"La demanda dels catalans sembla estranya en un món que no està acostumat a dibuixar fronteres amb la força dels vots. Però hi haurà un dia en què votar per decidir fronteres serà normal. I quan ho sigui, la gent mirarà enrere i pensarà que la situació del 2014 era anacrònica i indecent." Amb un estil directe, clar i contundent,…

Els nostres socis europeus

Sempre he pensat que no coneixes de veritat una persona fins que no la veus actuar en situacions de crisi personal. Per exemple, la reacció que el marit té el dia que la seva dona li demana el divorci el retrata com a persona. Hi ha homes que reconeixen que han fet les coses malament i corregeixen els seus errors.…

Amagar un dèficit descomunal

Finalment, el ministre Montoro i el seu empleat Ángel de la Fuente, exinvestigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i de la Universitat Autònoma de Barcelona, han publicat els seus “comptes territorialitzats”. Després d’una primera lectura, aquestes són les meves reaccions.Primera. És una vergonya que el ministre amagui les dades que haurien de ser de propietat pública i no les…
Suscribirse a este canal RSS
FaLang translation system by Faboba

LECTURAS RECOMENDADAS